0374.87.74.74 Luni-Vineri: 9:00-18:00
Certificat Energetic Bucuresti
Certificat Energetic Bucuresti

Tot ce trebuie sa stii despre certificatul energetic

Este obligatoriu certificatul energetic?

Certificatul energetic a devenit obligatoriu incepand din iulie 2013. In conformitate cu reglementarile actuale, proprietarul sau administratorul unei cladiri sau unui apartament este obligat sa puna la dispozitia potentialului cumparator sau chirias copia certificatului energetic, astfel incat acesta sa ia cunostinta despre performanta energetica a imobilului.

Mai mult, certificatul energetic este obligatoriu si la receptia unei cladiri, de aceea este important sa apelati la un auditor energetic acreditat categoria I pentru a realiza masuratorile si calculele performantei energetice in vederea eliberarii certificatului energetic pentru casa sau imobilul in cauza.

Sunt obligatorii certificatele energetice pentru suprafete mai mici de 50 metri patrati?

certificat energetic obligatoriu clasa performanta energetica

Cerintele stabilite in metodologie nu se aplica cladirilor independente cu suprafete utile mai mici de 50 metri patrati, conform Legii 372/2005 republicata in iulie 2013, art. 7, aliniat e. De asemenea, nu este obligatorie metodologia de certificare energetica pentru cladiri rezidentiale care sunt destinate a fi utilizate mai putin de 4 luni pe an sau cladiri utilizate ca lacasuri de cult sau pentru alte activitati cu caracter religios.

Cine trebuie sa scoata certificatul energetic?

In absolut toate cazurile sarcina obtinerii certificatului energetic este a proprietarului apartamentului sau cladirii. Acesta este cel care va solicita auditarea energetica in vederea eliberarii certificatului energetic anterior vanzarii sau inchirierii si va pune la dispozitie o copie a acestuia cumparatorului/chiriasului.

Cat este valabil certificatul energetic?

Valabilitatea unui certificat energetic este de 10 ani. Se presupune ca in perioada aceasta, imobilul certificat nu sufera modificari majore din punct de vedere energetic.

Cu toate acestea, daca proprietarul face modificari care ar schimba consumul energetic (ex. izolare, anvelopare) acesta poate solicita auditorului un nou certificat de performanta energetica prin care sa fie luata in calcul si aceste modificari in vederea obtinerii unui calificativ energetic mai bun (incadrarea intr-o clasa energetica superioara).

Calificative performanta energetica. Ce inseamna fiecare clasa energetica?

Performanta energetica a unui apartament, a unei case sau a unui imobil in general, este reprezentata prin clasa energetica - de la G (consum mare) pana la A (consum mic).

Clasele energetice sunt notate in kWh/mp/an, reprezentand de fapt consumul energetic total pentru incalzire, apa calda menajera, iluminat, climatizare si ventilare (daca este cazul) pe o perioada de un an, raportat la suprafata utila.

Clasa energetica A presupune un consum mai mic de 125 kwh/mp/an, iar la polul opus, clasa energetica G presupune un consum de peste 820 Kwh/mp/an.

Suna pentru o cotatie:

Telefon: 0374.87.74.74

Cere o oferta online:

Evaluare gratuita!

Completeaza formularul de mai jos si iti comunicam pretul aferent:

Detalii obiectiv vizat:

Datele tale de contact:

Serviciu garantat

Servicii profesionale
de audit si certificare energetica
100% garantate de experti
auditori Cat. I

Telefon: 0374.87.74.74


certificat energetic facebook