0374.87.74.74 Luni-Vineri: 9:00-18:00
Certificat Energetic Bucuresti
Certificat Energetic Bucuresti

Reabilitarea termica a blocurilor

Reabilitarea termica a blocurilor

Planul energetic al Romaniei este de reducere a consumului energetic pana in 2020 cu 20% dar si a emisiilor de CO2 cu 20%. Acest lucru se poate face doar actionand la nivelul cladirilor, acestea reprezentand cel mai mare consumator de energie al tarii. Din punct de vedere energetic consumul pentru incalzirea locuintelor reprezinta aproximativ 45% din consumul total energetic al cladirii.

Pentru a reduce consumul de energie, implicit consumul de gaze naturale dar si emisiile nocive pentru atmosfera, solutia este de izolare termica. Izolarea termica se realizeaza la nivelul tamplariei exterioare, a peretilor exteriori, a terasei, a subsolului si eventual la nivelul instalatiilor din subsol.

Masurile de izolare termic sunt:

  • schimbarea tamplariei existente de lemn cu ferestre termopan eficiente energetic (rezistenta termica minima de 0.77 m2K/W)
  • izolarea peretilor exteriori cu polistiren expandat de 10 cm (valoare optima din punct de vedere tehnic si economic - o grosime mai mare nu aduce un castig considerabil iar costurile se dubleaza)
  • izolarea terasei cu polisitren extrudat de 20 cm pentru a atinge un prag de rezistenta termica de 5 m2K/W
  • izolarea planseului dintre subsol si apartamentele de la parter
  • izolarea conductelor de la subsol prin care circula agent termic

Inainte de orice lucrare de izolare termica un auditor energetic efectueaza un audit energetic si il prezinta primariei de care apartine blocul in vederea stabilirii solutiei optime.

Reabilitarea termica a blocurilor nu numai ca reduce consumul de energie, reduce costurile facturilor dar si creeaza o atmosfera mult mai confortabila pentru ocupanti pentru ca temperaturile in interior vor fi mai constante.

Inapoi la blog...

Suna pentru o cotatie:

Telefon: 0374.87.74.74

Cere o oferta online:

Evaluare gratuita!

Completeaza formularul de mai jos si iti comunicam pretul aferent:

Detalii obiectiv vizat:

Datele tale de contact:

Serviciu garantat

Servicii profesionale
de audit si certificare energetica
100% garantate de experti
auditori Cat. I

Telefon: 0374.87.74.74


certificat energetic facebook