0374.87.74.74 Luni-Vineri: 9:00-18:00
Certificat Energetic Bucuresti
Certificat Energetic Bucuresti

Rentabilitatea utilizarii robinetilor cu termostat

Rentabilitatea utilizarii robinetilor cu termostat

Tot mai mult se pune accent pe economia de energie pentru incalzirea unei locuinte. O modalitate de a reduce consumul de energie este de a utiliza si de a incalzi cat mai eficient spatiile. Sunt numeroase situatiile in care ocupantii stau o mare parte din timp in anumite incaperi iar in altele le ocupa mai rar. In cazul incalzirii cu radiatoare electrice situatia este mai simpla, in sensul ca aceste echipamente electrice au fiecare cate un termostat inclus si pot fi programate separat.

Situatiile in care avem nevoie de un control mai precis al temperaturilor dintr-o locuinta pot fi de exemplu: dormitor copii o temperatura mai ridicata (ex. 23 grade), living (22 grade), dormitor parinti (20 grade), bucatarie (18-19 grade). Asigurarea unui confort termic este echivalent cu un consum energetic si implicit cu un cost financiar.

Robinetii cu termostat montati pe caloriferele din incaperi permit reglarea automata a unui anume nivel de temperatura impus de noi. Robinetul cu termostat nu regleaza temperatura care intra in calorifer ci debitul de agent termic inchizandu-se sau deschizandu-se in functie de temperatura setata pe el.

Din punct de vedere al costurilor acestia costa intre 100-150 RON iar economia de energie care poate fi atinsa este intre 5-8%. Intr-un articol precedent a fost prezentat costul de incalzire al unui apartament de 4 camere acesta fiind de 1100 RON/an. Trebuie mentionat faptul ca apartamentul era foarte bine izolat si functiona cu o centrala termica noua. La cele 5 calorifere daca am monta cate un termostat si am regla temperatura separat pe ele am face o economie de max. 80 RON/an incalzire. Am avea un timp de recuperarea a investitie sub 7 ani. Daca apartamentul nu era izolat atunci recuperarea investitiei se realiza inca si mai repede - aprox. 3-4 ani in functie de modul lor de utilizare.

Temperatura setata pe fiecare robinet cu termostat ramane constanta pana cand il modificam iarasi manual. Exista totusi posibilitatea de achizitionare si a unui alt tip de robinet cu termostat - cu programare electronica. De exemplu stiti ca noaptea nu folositi biroul si atunci veti programa o temperatura de 15 grade intre 20-08 iar de la ora 08-20 stiti ca o folositi biroul si veti programa 20-22 grade. Prin urmare putem sa facem inca si mai multe economii de energie prin aceasta programare care ne scapa de problema reglarii manuale de fiecare data cand vrem sa scadem sau sa crestem temperatura.

Concluzie: cei care nu au posibilitatea unei investitii mai importante, cum ar fi schimbarea tamplariei sau izolarea fatadei li se recomanda achizitia de robineti cu termostat si reglarea acestora in vederea reducerii consumului de energie pentru incalzire. In cazul unui certificat energetic existenta sau nu a robinetilor cu termostat poate influenta clasa energetica a apartamentului sau a cladirii studiate.

Inapoi la blog...

Suna pentru o cotatie:

Telefon: 0374.87.74.74

Cere o oferta online:

Evaluare gratuita!

Completeaza formularul de mai jos si iti comunicam pretul aferent:

Detalii obiectiv vizat:

Datele tale de contact:

Serviciu garantat

Servicii profesionale
de audit si certificare energetica
100% garantate de experti
auditori Cat. I

Telefon: 0374.87.74.74


certificat energetic facebook