0374.87.74.74 Luni-Vineri: 9:00-18:00
Certificat Energetic Bucuresti
Certificat Energetic Bucuresti

Utilizarea panourilor solare pentru producerea de apa calda menajera

Utilizarea panourilor solare pentru producerea de apa calda menajera

Avantajele utilizarii unui sistem de panouri solare este faptul ca se poate incalzi apa necesara pentru dus, spalat pe maini, etc. gratuit prin intermediul energiei solare. Instalatiile solare termice au in componenta lor panourile solare (1-2 panouri de cate 1.5-2 mp pentru o familie), boiler de stocare, pompa de circulatie apa intre boiler si panouri si sistemul de control/automatizare. Cele mai eficiente panouri solare sunt cele cu tuburi vidate deoarece au cele mai mici pierderi catre exterior.

Instalatiile solare sunt niste sisteme cu circulatie in regim inchis in sensul ca apa cu glicol circula intre panouri si boilerul de stocare. In boilerul de stocare aceasta apa cu glicol incalzeste o serpentina interioara care ea la randul ei incalzeste apa pe care o folosim la robinet. In cazul unui certificat energetic utilizarea surselor de energie regenerabila creste eficienta energetica a unei cladiri si implicit clasa energetica va fi mai buna.

Din pacate in Romania putini proprietari se gandesc sa investeasca intr-o astfel de solutie care produce o energie verde datorita unei anumite temeri ca sistemul nu va functiona sau ca timpul de recuperare al investitiei ar fi prea mare.

Costurile unei instalatii solare termice au scazut foarte mult in ultimii ani ajungand chiar si la 3000 RON. Timpul de recuperare al investitiei nu se poate calcula imediat, trebuie facut un studiu pe zona in care se afla casa si se realizeaza eventual si niste simulari numerice pentru a vedea exact potentialul. In medie timpul de recuperare al investitiei este sub 10 ani iar tinand cont de faptul ca panourile/instalatia are o durata de viata de aprox. 20 ani atunci putem spune ca merita investitia.

Modul de functionare

Panourile termice pozitionate pe acoperis capteaza căldura de de la soare. Calorile acumulate de fluidul antigel transfera căldură de la panourile solare printr-un circuit închis catre un schimbator de caldura integrat in rezervorul de apă caldă..

Fluidul de încălzire este apa calda in rezervorul de stocare prin intermediul schimbatorului solar. După ce cedeaza caloriile sale, fluidul se intoarce prin intermediul unei pompe catre colectoarele solare unde este încălzit din nou de soare. În cazul in care radiatia solara nu este suficienta sau la temperaturi negative, o rezistență electrică de rezervă intra in functiune pentru a incalzi apa din rezervor la o temperatura de aprox. 60 grade.

Utilizarea surselor de energie regenerabila reprezinta si un mod prin care aratam societatii ca ne pasa de mediul in care traim si in care vor trai viitoarele generatii. Pentru mai multe detalii despre aceste sisteme si despre cum va putem asista in dimensionarea lor ne puteti contacta.

Inapoi la blog...

Suna pentru o cotatie:

Telefon: 0374.87.74.74

Cere o oferta online:

Evaluare gratuita!

Completeaza formularul de mai jos si iti comunicam pretul aferent:

Detalii obiectiv vizat:

Datele tale de contact:

Serviciu garantat

Servicii profesionale
de audit si certificare energetica
100% garantate de experti
auditori Cat. I

Telefon: 0374.87.74.74


certificat energetic facebook